PembeBere Çocuk Şarkıları

Hoş geldiniz!

Topluluğumuza Katılın..

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

Fish Mikrokurt Nasıl Üretilir

alemextra

Admin
Admin
Katılım
30 Ara 2023
Mesajlar
9,685
Mikrokurt Nasıl Üretilir

1 milimetre boyunda olan ve akvaryum balıkları için çok değerli olan canlı yemlerden bir tanesidir. Özellikle yavru balıklar için çok yararlıdır.Evlerde de kolayca fazla miktarda üretilebilir. Yalnız yetiştirebilmek için başlangıçta aşılamada kullanılacak bir miktar kurda ihtiyaç vardır. Dış ülkelerde bunu akvaryumculardan kolayca temin etmek mümkündür. Ülkemizde ise pek pazarlandığı (hiç) söylenemez.

Üretim için saydam çeperli plastik kapları tercih ediyorum.çünkü hasat yaparken kenara tırmananları topluyorum.sıvı içinden toplama kesinlikle yapmayın. Herhangi bir kutu da üretim kabı olarak kullanılabilir.

Sadece üretim kabının uygun bir kapağı olması yararlı olur.Ben Algidanın 1litrelik dondurma kabını kullanıyorum. (cam kap kullanmayın.tırmanamıyorlar)

Yem olarak ekmeği sütle muhallebi kıvamında pişirim.pelte gibi olacak.kabın dibine 2-3cm şeklinde yayın.üzerine kurt ile aşılama yapın. Sıcaklığın 20-25 derece –oda sıcaklığı uygundur-olduğu ortamda kurtlar süratle üreyeceklerdir.

3gün içinde kenara tırmanırlar.Üreyen kurtlar kabın yan kenarlarına doğru gelir ve tırmanmaya çalışırlar.Buralarda biriken kurtların bir sulu boya fırçası ile toplayın.Fırçayı küçük bir bardak suda yıkayın.yani kurtları o bardakta biriktirin.

Daha sonra dibe çöken kurtları akvaryum hortumuyla veya damlalıkla çekip yavruların olduğu bölgeye bırakın.onlar kapışır.Üretim kabını sarsmamak iyi oluyor.zamanla sıvılaşan mama kenara tırmanmış kurtlara bulaşmasın.

Yem olarak kullanılan mama 15-20 günde bir yenilenmelidir.zaten kenara tırmanan kurtların azalmasından anlayacaksınız.Üretimi yenilemek gerekir.

Yeni üretim aşılama yolu ile kolayca yapabilirsiniz.Üretim kutunuzdan tatlı kaşığıyla 3-4 kaşık bile ekim için yeterli.Bunun dışında aklıma başka bir şey gelmiyor. Ek olarak.ekmeği sütle pişirirken ekmekleri çatalla iyice ezin.parça lokma kalmasın.Kolay gelsin.
 

Konuyu görüntüleyenler

Etiketler Etiketler
mikrokurt bakımı mikrokurt besleme mikrokurt çeşitleri mikrokurt çoğaltma teknikleri mikrokurt için gerekli malzemeler mikrokurt kullanımı mikrokurt kültürü mikrokurt nasıl hazırlanır mikrokurt nasıl saklanır mikrokurt toplama teknikleri mikrokurt üretim ortamı mikrokurt üretim süreci mikrokurt üretim yöntemleri mikrokurt üretimi için en iyi besinler mikrokurt üretimi için en iyi kaplar mikrokurt üretimi maliyeti mikrokurt üretimi ve akvaryum balıkları mikrokurt üretiminde dikkat edilmesi gerekenler mikrokurt üretiminde sıcaklık ayarı mikrokurt yetiştirme rehberi
Geri
Üst
Yasal Uyarı Görmek İçin Tıkla