PembeBere Çocuk Şarkıları

Hoş geldiniz!

Topluluğumuza Katılın..

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

islam Hristiyan Ve H.z. Alinin Zırhı.

İşlevsiz Çalışmıyor..

alemextra

Admin
Admin

Hazret-i Ali (r.a)'ın halifeliği zamanında Kufe'de zırhı kayboldu.

Bir müddet sonra bir Hrıstiyan'ın yanında ortaya çıktı. Hazret-iAli (r.a) onu hakimin huzuruna götürdü.
-Bu zırh benim malımdır; onu ne sattım ne de birine bağışladım; şimdi onu bu adamın yanında buldumdiye iddia etti.
Hakim:
...
-Halife iddiasını söyledi sen ne dersin? diye Hıristiyan'a sordu. O bu zırhın kendi malı olduğunu aynı zamanda halifenin sözünü yalanlamadığını söyledi.

Hakim Hazret-i Ali (r.a)'na dönerek
- Sen iddia ettin bu şahıs ise inkar ediyor. Bu durumda iddian için şahit getirmen lazım dedi.

Hazret-i Ali (r.a) güldü ve
- Hakim doğru söylüyor şimdi şahit getirmem gerek fakat hiç bir şahidim yok dedi.
.
Hakim iddia edenin şahidinin olmamasına dayanarak hrıstiyan'ın lehine karar verdi. O da zırhı aldı ve gitti.

Fakat zırhın kimin malı olduğunu daha iyi bilen Hristiyan' ın bir kaç adım yürüdükten sonra vicdanı uyandı ve geri dönerek
- Böylesine bir hükümet ve davranış şekli alelade insanların keyfinden değil peygamberlerin hükümet tarzıdır dedi ve
- Zırh Ali'nindir' diye itiraf etti.
Kısa bir zaman sonra onu müslüman olarak Hazret-iAli (r.a)'ın sancağı altında Nehrivan harbinde savaşırken gördüler.

Konuyu görüntüleyenler

Etiketler Etiketler
hristiyan ve i̇slam kültürleri hristiyan ve müslüman ortak tarihi hristiyanların hz. ali'ye bakışı hristiyanlık ve i̇slam arasındaki etkileşim hristiyanlıkta hz. ali'nin yeri hz. ali ve cihat hz. ali ve hristiyan ilişkisi hz. ali ve savaş taktikleri hz. ali'nin cesareti hz. ali'nin hayatındaki zırhın rolü hz. ali'nin kahramanlıkları hz. ali'nin liderlik özellikleri hz. ali'nin savaşları hz. ali'nin zırhı nedir hz. ali'nin zırhı ve efsaneler hz. ali'nin zırhı ve mirası hz. ali'nin zırhı ve sembolizmi hz. ali'nin zırhının hikayesi hz. ali'nin zırhının önemi hz. ali'nin zırhının tarihi
Geri
Yasal Uyarı Görmek İçin Tıkla