Hoş geldiniz!

Forumumuza Kayıt Olarak, Açmış olduğumuz konulara erişebilir Ve Topluluğumuza Katılabilirsiniz!

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

Saglik Çocuklarınızda Bahar Alerjilerinin Tedavi Yöntemleri

  • Konbuyu başlatan alemextra 
  • Başlangıç tarihi
alemextra Çevrimdışı

alemextra 

Admin
Admin
Ayın En iyi Posteri
30 Ara 2023
9,180
2
38
konya

Çocuklarınızda Bahar Alerjilerinin Tedavi Yöntemleri

Mart ayı ilkbaharı müjdelerken. doğanın canlanmasına tanıklık ederiz. Bu da polen zamanı demektir. Mayısın ortalarına kadar sürecek olan bu süreç. alerjisi olanlar için kabusa dönüşebilir. Mart ayında ortaya çıkan polenler ağaç polenleri olurken nisan ve mayıs ayında karşılaştıklarımız ise ot polenleridir. Alerjik hastalıklara dair yani; alerjik nezle. göz alerjisi ve astımın aklımıza takılan soruların cevaplarını Çocuk Alerji. İmmünoloji ve Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay’dan aldık.

149269312058f8b08034e92.jpg



Bahar Alerjisinin Tedavisi Nasıldır?
Doğru teşhis konulduktan sonra bazı ilaçlarla tedavi edilebilir. Tedavi başarısı %100’e yakındır. Bahar alerjisi tedavisinde korunma. ilaç tedavisi ve aşı tedavisi uygulanmaktadır.
Bahar Aylarında Polenlerden Korunmak İçin Ne Gibi Önlemler Alınmalıdır?
Alerjik nezle. astım gibi polenlerin neden olduğu alerjik hastalığı olan çocuklar bazı önlemler almalıdır. Örneğin evden çıkarken mutlaka güneş gözlüğü takılarak polenlerle temas önlenmelidir. Ağız yerine burundan nefes alıp verilerek burnun filtre görevi yerine getirilmelidir. Polenlerin yoğun olduğu günlerde dışarıda fazla dolaşılmamalıdır. Dışarıda kalındığı sürece her fırsatta yüzler ve burunlar suyla yıkanarak polenlerden temizlenilmelidir. Dışarıda vakit geçirilmişse eve gelince kıyafetler değiştirilip duş alınmalıdır. Polenler kıyafetlerimize de yapışmaktadır.



Bahar Alerjisi Tedavisinde Aşı Tedavisi Etkili Midir?
Aşı tedavisi dediğimiz immunoterapi tedavisinin başarısı çok yüksektir. Bu tedavi ile ilaç kullanım ihtiyacı azalacak. astım hastalığına ilerlemesi engellenecektir. Aşı tedavisinde cilt altına enjeksiyon ve dil altı damla şeklinde metotlar vardır. Her iki yöntem de hastalığın ciddiyeti. alerjen tipine göre seçilirse başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Ancak çocuklarda aşı tedavisinin hangi alerjenden oluşması gerektiği ve hangi dozlarda uygulanması gerektiği sadece ve sadece çocuk alerjisi uzmanlarınca yapılmalıdır. Aksi takdirde tedavinin başarısız olmasına ve hatta çok ciddi yan tesirlerle karşı karşıya kalınmasına sebep olabilir.

Bahar Alerjisinde Aşı Tedavisi Kimlere Yapılır?
Polen alerjisi nedeniyle astım ve alerjik nezle gelişen çocuklara yapılması tavsiye edilir. Öncelikle bahar ayında sık hapşıran. sık gözleri kaşınan. burnu tıkanan. öksürük. nefes sıkışması gibi astım ve alerjik nezle belirtileri olan çocuklara ciltten alerji testi yapılır ve test sonucuna göre ve çocuğun çıkan alerjiden etkilenip etkilenmediğine göre karar verilir. Cilt testinde polen alerjisi saptanmış ve bahar ayında da şikayetler artıyorsa aşı yapılması gündeme gelebilir. Çocuklara aşı tedavisi gerekliliği ve nasıl yapılacağı konusunda tek yetkili uzmanlar çocuk alerji uzmanlarıdır.

Aşı Tedavisine Kaç Yaşında Başlanabilir?
Dilaltı aşılar 3 yaşından sonra başlanırken cilt altı enjeksiyon şeklindeki aşılar 5 yaşından sonra başlanabilir.
Aşı Tedavisi Kaç Türdür?
Aşı tedavisi üç türdür. Dilaltı damla. tablet ve cilt altına enjeksiyon formları vardır. Cilt altı aşılar da iki türdür. Yıl boyu yapılan ve mevsim öncesi olmak üzere iki türdür. Hangi aşının hangi çocuğa yapılacağını sadece çocuk alerji uzmanları karar vermektedir.

En Sık Yapılan Yanlışlar Nelerdir?
Tek başına alerji testleri tanı koydurmadığı gibi eğitim almamış hekimlerce yapılan testlerle teşhisi konulmaya çalışılması da çok yanlıştır. Alerji testleri doğru teknikle yapılmalı. alerji uzmanlarınca yorumlanmalı ve doğru teşhisi konulmalıdır.

Alıntıdır
 

Konuyu görüntüleyenler

Geri
Üst