Hoş geldiniz!

Forumumuza Kayıt Olarak, Açmış olduğumuz konulara erişebilir Ve Topluluğumuza Katılabilirsiniz!

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

Saglik Boşanma Kararı Çocukları Nasıl Anlatılır?

  • Konbuyu başlatan alemextra 
  • Başlangıç tarihi
alemextra Çevrimdışı

alemextra 

Admin
Admin
Ayın En iyi Posteri
30 Ara 2023
9,180
2
38
konya

Boşanma Kararı Çocukları Nasıl Anlatılır?

Hayatta en zor itiraflardan birisi hiç kuşkusuz boşanma kararının çocuğa anlatılmasıdır. Bu üzücü haberi çocuğu incitmeden. iç dünyasında tahribatlar oluşturmadan anlatmak çok güçtür. Boşanma kararı anlatılırken çok hassas olmak gerekir.

Çocuğun anlayacağı dili kullanmak. çocukla aynı frekanstan konuşmak gerekir. Çocuk için yıkıcı bir etkiye sahiptir. Çocukla sağlıklı iletişim kurmayı engeller. Süreci iyi yönetmek gerekir. Çocukların hayata bakış açıları dikkate alınarak durum yerinde zamanında doğru cümlelerle ifade edilmesi gerekir.

Boşanma Kararı Çocukları Nasıl Anlatılır?

Boşanma kararı çocuğun yaş ve gelişim düzeyi dikkate alınarak açılmalıdır. Çocuklar olaya bakarken her zaman benmerkezci yaklaşırlar. Olayın merkezinde kendilerini görebilirler. İyi ifade edemezseniz boşanma nedenini kendilerinde arayıp suçluluk duygusu geliştirebilirler. Bu süreçte çocuğun herhangi bir payının olmadığı uygun biçimde ifade edilmelidir.

Çocuklar arkadaşlarına anne ve babalarının boşandığını söylemekten utanırlar. Bu yüzden çevrelerinden gizlerler. Ayrılık sonrası çocuklarda inkâr etme. öfke patlaması. pazarlık etme. yoğun üzüntü ve suçluluk gibi duygular yaşanır. Boşanma kararı çocukta şok etkisi yaratır. Bu yüzden alıştırarak çocuğa söylemek gerekir.

Çocuk boşanma kararından derin yara alabilir. Bu yüzden çocuğa hiçbir zaman terk edilmeyeceği güvencesi verilmelidir. Boşanmada çocuğun hatası olmadığı kesin dille anlatılmalıdır. Çocukla ilişkilerin devam edeceği mutlaka belirtilmelidir. Biz ayrılsak da sen bizim evladımızsın sen her zaman ailenin bir parçası olacaksın mesajı çocuğa verilmelidir.

Boşanma konusu ve süreci hakkında çocuğa mutlaka bilgi verilmelidir. Çocuk bu süreçte dinlenmeli. düşüncelerini açıklamalarına izin vermelisiniz. Anne ve baba bu süreçte kesinlikle birbirlerini suçlamamalı ve kötülememelidir. Aksi halde çocuk bir tarafa cephe alabilir. Bu durum çocuğun anne ve babaya olan sevgi ve saygısının azalmasına neden olur.
 

Konuyu görüntüleyenler

Geri
Üst