![]() Türk ordusunda havacılığın gelişmesi için her şeyden önce bir Hava Okulu’nun kurulmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu nedenle 3 Temmuz 1912’de Yeşilköy’de Hava Okulu açılmış ve 1926 yılında Eskişehir’e taşınmıştır. Havacılıktaki gelişmeler üzerine Eskişehir’de bulunan Hava Okulu 1 Ekim 1951 yılında Hava Harp Okulu dönüştürülmüş ve Hv.Plt.Kur.Alb. Gavsi UÇAGÖK komutanlığında eğitim öğretime başlamıştır ![]() Hava Harp Okulu inşaatı 30 Ağustos 1953’de Hava Harp Okulu’nun ilk mezunları olan 56 Hava Asteğmen ![]() Hava Harp Okulu sancağı Eskişehir’deki garnizonun zamanla yetersiz kalması nedeni ile 17 Eylül 1954’te İzmir’e nakledilen Hava Harp Okulu’nda uçuş eğitimi ![]() ![]() Hava Harp Okulu 'nun ilk bayan öğrencileri 1960 yılından itibaren Askeri Hava Lisesinin mezun vermeye başlaması üzerine Hava Harp Okulu öğrenci ihtiyacının çoğunluğunu bu kaynaktan karşılamaya başlamış ![]() ![]() ![]() Hv. H. O. Açılış Töreni (Yeşilyurt 1967) 30 Ağustos 1968’de Hava Harp Okulu İstanbul’da ilk mezunlarını vermiştir. 1969-1970 eğitim öğretim yılından itibaren Hava Harp Okulunda üç yıllık eğitime başlanmış ve 30 Ağustos 1972’de Teğmen rütbesiyle ilk mezunlar verilmiştir. 1974-1975 eğitim öğretim yılından itibaren ise dört yıllık lisans seviyesinde eğitime başlanmış ve ilk dört yıllık mezunlar ![]() Hava Harp Okulu' nun ilk mezunları 1960 yılına kadar bayan öğrencilerin de alındığı Hava Harp Okulu’na ![]() ![]() Hava Harp Okulu mezuniyet töreni Yine ![]() ![]() Yaş kütüğüne uçak maketi çakılması 17 Mayıs 2000 tarih ve 4566 sayılı kanunla Hava Harp Okulu Dekanlığı kurulmuş ve yeniden düzenlenen müfredat programıyla akademik eğitim faaliyetlerinin çağdaş ve etkin yürütülmesi açısından önemli bir adım atılmıştır. 2001-2002 Eğitim Öğretim yılından itibaren de lisansüstü eğitim veren Havacılık ve Uzak Teknolojileri Enstitüsü kurulmuştur. Enstitü günümüzde hem diğer Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı personeline ![]() ![]() Hava Harp Okulu ![]() ![]() ![]() |
|
Sosyal Bağlantılar