Otizm Nedir?
Otizm ![]() ![]() ![]() tekrarlayıcı davranışlar ve sınırlı ilgi alanları gibi belirtilerle karakterize edilen bir nörolojik bozukluktur. Otizmli bireyler ![]() Otizmin Belirtileri Nelerdir? Otizmin belirtileri ![]() ![]() ![]() diğer insanlarla iletişim kurmakta zorlandıkları ve empati kurmakta güçlük çektikleri görülür. Ayrıca ![]() Diğer belirtiler arasında ![]() ![]() ![]() ![]() Otizmin Nedenleri Nelerdir? Otizmin kesin nedeni bilinmemektedir ![]() Bazı genlerin otizm riskini artırdığı bilinmektedir ![]() Bazı çevresel faktörlerin de otizm riskini artırdığı düşünülmektedir ![]() Otizmin Tedavisi Var mıdır? Otizmin tedavisi yoktur ![]() Otizmli bireylerin eğitim ve öğretiminde ![]() ![]() Terapi ![]() ![]() İlaç tedavisi ![]() Otizmli Bireylerle İlgili Yanlış Anlaşılmalar Nelerdir? Otizmli bireylerle ilgili birçok yanlış anlama vardır. Bunlardan biri ![]() ![]() Diğer bir yanlış anlama ![]() Ancak ![]() ![]() yetenekleri ve güçlü yönleri vardır. Otizmle Yaşayan Ailelerin Yaşadığı Zorluklar Nelerdir? Otizmli bir çocukla yaşayan aileler ![]() ![]() ailelerin günlük hayatını etkileyebilir ve sosyal etkileşim ![]() Otizmli bireylerin bakımı ![]() ![]() Otizmli Bireyler İçin Destek ve Yardım Kaynakları Nelerdir? Otizmli bireyler için birçok destek ve yardım kaynağı mevcuttur. Aileler ![]() çocuklarının eğitiminde ve tedavisinde özel eğitim programlarından ve terapi hizmetlerinden yararlanabilirler. Bazı bölgelerde ![]() otizmli bireyler için özel okullar ve programlar da mevcuttur. Otizmli bireylerin sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak grup terapileri de düzenlenir. Ayrıca ![]() Sonuç olarak ![]() ![]() ![]() diğer insanlarla etkileşimde güçlükler ![]() Otizmin kesin nedeni bilinmemekle birlikte ![]() Otizmli bireylerin tedavisi yoktur ![]() Otizmli bireylerin aileleri ![]() Otizmli bireylerin de diğer insanlar gibi farklı ilgi alanları ![]() Otizm hakkında doğru bilgiye sahip olmak ![]() ![]() otizmli bireylerin kabul edilmesi ve desteklenmesi için önemlidir. Kaynakça: American Psychiatric Association. (2013). Diagnostic and statistical manual of mental disorders (5th ed.). Autism Speaks. (2022). What is Autism? Centers for Disease Control and Prevention. (2021). Data and Statistics on Autism Spectrum Disorder. National Institute of Mental Health. (2021). Autism Spectrum Disorder. |
|
Sosyal Bağlantılar