Sultan Alparslan ile Diyojen arasında geçen diyalog Sultan Alparslan’ın ![]() ![]() Bizans İmparatoru Romen Diyojen ![]() ![]() ‘Dünyada benim ordum kadar kuvvetli bir ordu var mı?’ diye soruyor ![]() 25 Ağustos 1071 Cuma günü iki ordu Malazgirt Ovası’nda karşılaştı. Alparslan’ın ordusu ![]() ![]() ![]() Tekbir sesleri Malazgirt Ovası’nın üzerinde uzun süre çınladı. Sonunda zafer Türklerindi ve Romen Diyojen ![]() Alparslan ![]() ‘Beni yakalasaydınız ne yapardınız?’ Romen Diyojen ![]() ‘Atımın kuyruğuna bağlayıp sürüklerdim ya da bir demir kafese koyup ülke ülke gezdirirdim.’ Alparslan ![]() ‘Ya beni hemen idam edeceksiniz ya da zaferinizi kutlamak için benim yapmayı düşündüğüm gibi demir kafese koyup ülke ülke gezdireceksiniz.’ dedi. Sultan Alparslan ![]() ![]() ‘İşte aramızdaki fark!’ dedi. Sonra tekrar imparatora döndü ve ‘sizi serbest bırakacağım.’ dedi. Romen Diyojen aldığı cevap karşısında dondu kaldı. Söyleyecek hiçbir cevap bulamadı. Olduğu yere çökerek ![]() ‘Ne kadar büyük olduğunuzu şimdi anlıyorum.’ diyebildi. |
|
Sosyal Bağlantılar