Türkün Şanı Mustafa Kemal 5. Orduda Arap irkindan olan askerlere özel muamele yapildigini ve Anadolu çocuklarindan üstün tutulduklarini gördükçe üzülüyordu. -Osmanliligin telkin ettigi ![]() Yafada Mustafa Kemalin bölügünde alaydan yetismis ![]() ![]() Mustafa Kemal ![]() -Bir gün Makedonyali yüzbasi kita çavuslarindan birini bölük komutani odasina çagirdi. Müfitle ben de orada idik. Çavus saglam yapili ve yakisikli bir Türk delikanlisi idi. Yüzbasi ![]() -Sen ![]() ![]() ![]() ![]() Gibi gittikçe manasizlasan sözlerle hakaret ediyordu. Sesi yükseldikçe yükseliyordu. Çavusun yüzündeki ifadeye baktim. Önce bir babaya duyulan sayginin samimiyeti okunan çizgiler sertlesmeye ![]() ![]() Dayanamadim. -Yüzbasi efendi susunuz! Diye bagirdim ![]() ![]() -Yoksa fena bir sey mi söyledim? dedi ![]() ![]() -Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzbasi basini önüne egdi ![]() Yillar sonra ![]() -Bu ve buna benzer olaylar ![]() ![]() Mustafa Kemalin ![]() ![]() ![]() ![]() -Ne mutlu Türküm diyene |
|
Sosyal Bağlantılar