Bir Çanakkale Şehidinin Son Mektubu Valideciğim ![]() Dört asker doğurmakla müftehir şanlı Türk annesi! Nasihat-amiz mektubunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlerimi biraz sağa çevirdim güzel bir yamacın eteklerindeki muhteşem çam ağaçları kendilerine mahsus bir seda ile beni tebşir ediyorlardı. Nazarlarımı sola çevirdim cığıl cığıl akan dere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu geçen dakikalar anında ![]() -Efendim ![]() ![]() ![]() ![]() -Pekala ![]() ![]() -Mustafa bu sütü nereden aldın? dedim. -Efendim ![]() -Evet ![]() -İşte onun çobanından 10 paraya aldım. Valideciğim ![]() ![]() ![]() Fakat bu sırada düşünüyorum. Ben validemin sayesinde onun gönderdiği para ile böyle süt içeyim de ![]() ![]() Fakat yukarıdaki bülbül bağırıyordu: "Validen kaderine küssün ![]() ![]() ![]() ![]() Şevket merak etmesin ![]() ![]() Fakat valideciğim ![]() ![]() ![]() O güzel çayırın koyu yeşil bir tarafında ![]() Ey ALLAH'ım ![]() ![]() ![]() Herkes ![]() ![]() ![]() Bütün dünyanın dağdağa ve debdebelerini unuttum. Ellerimi kaldırdım ![]() ![]() -Ey Türklerin Ulu Tanrısı! Ey şu öten kuşun ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey benim Yarabbim! Şu kahraman askerlerin bütün dilekleri; ism-i celalini İngilizlere ve Fransızlara tanıtmaktır. Sen bu şerefli dileği ihsan eyle ![]() ![]() ![]() ![]() Diyerek bir dua ettim ve kalktım. Artık benim kadar mes'ut ![]() Dünyanın en güzel yerleri burası imiş. Yalnız bu memleketlerde düğün olmuyor. İnşALLAH düşman asker çıkarır da ![]() ![]() ![]() Kadir'e mektup yazdım. Valideciğim ![]() Çantayı al ![]() ![]() Fakat sen merak etme. O parayı vermese ![]() Valideciğim ![]() ![]() ![]() Oğlun Hasan Etem 4 Nisan 1331 (17 Nisan 1915) |
|
Sosyal Bağlantılar