insanlari yücelten iki büyük meziyet vardır:
- erkeğin cesur - kadının namuslu olması Bu iki meziyetin yanında hem erkeği ![]() işte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. bundan dolayıdır ki ![]() ![]() Napoleon Bonaparte -Fransız İmparatoru Yabancı aydın ![]() ![]() "Türklerden bahsediyorum... Düşmanına saldırırken amansız bir kasırgaya ![]() bir yıldırıma benzeyen Türk; dost yanında ve silahsız düşman karşısında bir seher yelidir ![]() Gönül açan bu yeli yıldırma ![]() gaflet olur." Tasso - İtalyan Şair "Bütün milletler arasında en namuslu ve dostluk kurmada tereddüt edilmeyecek olan yalnızca Türklerdir. Henüz yabancı tesiri altında kalmamış olan bir köye gidecek olursanız; hakiki misafirperverliğin ne demek olduğunu orada görüp öğrenirsiniz." William Martin "Irk ve millet olarak Türkler ![]() gelenedir. Dini ![]() ![]() Lamartine-Fransız Yazar ![]() "Poltava'da esir oluyordum. Bu benim için bir ölümdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() esiriyim. Demirin ![]() ![]() ![]() zindanda da değilim; istediğimi yapıyorum. Fakat bu defa da şefkatin ![]() ![]() Türkler beni işte bu elmas bağa sarılar. Bu kadar alicenap ![]() ![]() arasında hür bir esir olarak yaşamak ![]() Demirbaş Şarl -İsveç Kralı (Ruslardan kaçıp Osmanlıya sığınmıştır) "Türkler ölmeyi biliyorlar ![]() kadar tecrübeliyim. Burada hiç yoktan ordular kurmak ve bu orduları ölüme sürüklemek mümkün. Bu imkanlardan bol bol faydalanıyorum. Fakat ![]() Türklerin yaşayan hatıraları! Üç - dört yüzyıl önce her kudreti ve her milleti yenen Türkler ![]() silinmez hatıralarıyla her teşebbüsü sendeletiyorlar. Hemen her yürekte bu korkuyu seziyorum. Demek ki yalnız Türkleri değil ![]() ![]() etmelerindeki sırrı da anlıyorum. Onlar milletleri bir kere yeniyor fakat kazandıkları zaferleri ruhlara ve nesillere nakşedebiliyorlar." M. Montecuccoli (Avusturyalı Komutan) "Türkleri seviyorum... Onlar Cennet'ten bir köşe olan eşsiz memlekete yaraşan eşsiz insanlardır. Bu büyük ruhlu milletin arasında vatanımı unutmaktan korkuyorum. Vatan aziz ve pek aziz. Fakat Türkler de aziz ![]() Conte De Bonnoval -Fransız Generali "Seceat ve cesaret bakımından Türklerden üstün; büyük hedeflere ulaşmak bakımından da onlardan dirayetli hiç bir kavim yoktur. Cenab-ı Hak onları aslan sıfatında yaratmıştır." İbn-i Hassul Ve işte en Önemlisi Avrupa Birliği denen sürünün suratına tokat gibi ineni ![]() "Yeryüzünde bir 'Güneş Ülke' bulmak mümkün mü? Fikir hürriyetine ![]() ![]() hürriyetine ilişmeyen Türklerin varlığı hiç olmazsa yarın böyle bir ülkenin var olacağını bana inandırıyor. Madem ki düşünceyi zindana koymayan ![]() ![]() Türkler var; üzerinde yalnız hakikatin ![]() vücud bulmasın?" Campanella-İtalyan düşünür.( Güneş Ülkesi Ütopyası'nın sahibidir.) Türkler canlı ve yaşamaya kabiliyetli olduklarını her fırsatta ve hayrete değer bir kahramanlıkla ispat etmekten geri kalmıyorlar. lord beaconsfield Türk ![]() ![]() Türklerin yalnız sonsuz bir cesareti değil ![]() ![]() silahlı milletin en canlı misali Türklerdir. bu diyar köylüsünün orak ![]() ![]() Türkler bir ırk ve bir millet olarak yeryüzünün en şerefli insanlarıdır. lamartine savaşın zevkini almak isteyen herkes Türklerle savaşmalıdır. tawsend (ingiliz komutan) doğulu önderler ![]() Türk kadınlarının en büyük süsü türk oluşlarıdır. onlar süslenmek için elmas veya zümrüt takınmıyorlar ![]() lady mary wortley montagu Türklerin yaradılışlarında semavi bir azamet ![]() conte de bonneval (humbaracıbaşı ahmet paşa) Türkün güzel yüzünü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkler yaman binicidirler. Türkler hücumunda düşmanı bir yaprak gibi çevirip bozarlar. câhiz (arap bilgini) Türkün ezeli meziyetlerini ![]() ![]() lord beaconsfield (ingiliz diplomat) Türklerin yürekleri temizdir. onlarda batıl fikirler ![]() semame ibni eşreş (arap bilgini) |
|
Sosyal Bağlantılar