![]() (9 Zilhicce l0 H./8 Mart 632 M. Cuma) Peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.s.) Vedâ haccinda ![]() ![]() Bismillahirrahmanirrahim "Hamd Allah'a mahsustur. O'na hamdeder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Nâs! Sözümü iyi dinleyiniz. Bilmiyorum ![]() Insanlar! Bu günleriniz nasil mukaddes bir gün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ashâbim! Yarin rabbiniza kavusacaksiniz. Bugünkü her hâl ve hareketinizden muhakkak sorulacaksiniz. Sakin benden sonra eski sapikliklara dönüp de birbirinizin boynunu vurmayiniz. Bu vasiyyetimi burada bulunanlar ![]() ![]() ![]() Ashâbim! Kimin yaninda bir emânet varsa ![]() ![]() ![]() Ashâbim! Câhiliyet devrinde güdülen kan davalari da tamamen kaldirilmistir. Kaldirdigim ilk kan davasi ![]() Ey Nâs! Kadinlarin haklarini gözetmenizi ve bu konuda Allah'tan korkmanizi tavsiye ederim. Siz kadinlari Allah'in emâneti olarak aldiniz. Onlarin nâmus ve ismetlerini Allah adina söz vererek helâl edindiniz. Sizin kadinlar üzerinde hakkiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mü'minler! Size iki emânet birakiyorum. Onlara simsiki sarildikça yolunuzu hiç sasirmazsiniz. Bu emânetler ![]() Ey Nâs! Devâmli dönmekte olan zaman ![]() ![]() ![]() ![]() Ashâbim! Bugün seytan sizin su topraklarinizda yeniden nüfûz ve saltanatini kurma gücünü ebedî olarak kaybetmistir. Fakat size yasakladigim bu seyler disinda ![]() ![]() Mü'minler! Sözümü iyi dinleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Nâs! Cenâb-i Hak Kur'an da her hak sahibine hakkini vermistir. Mirâsçi için ayrica vasiyyet etmeye gerek yoktur. Çocuk kimin döseginde dogmussa ![]() ![]() ![]() ![]() Ashabim! Alllah'tan korkun ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Nâs! Yarin beni sizden soracaklar ![]() - Allah'in dinini teblîg ettin ![]() ![]() ![]() ![]() Rasûlüllah (s.a.s.) mübarek sehâdet parmagini göge dogru kaldirdi ![]() Sâhid ol Yâ Rab! Sâhid ol Yâ Rab! Sâhid ol Yâ Rab! buyurdu. |
|
Sosyal Bağlantılar