Misvakın önemi Sual: Misvakın önemi nedir? Misvak kullanırken dikkat edeceğimiz hususlar nelerdir? CEVAP Bugün ![]() ![]() ![]() (Bütün diş macunları ve tozları ![]() ![]() ![]() ![]() Bu şekildeki diş temizliğini sağlayan en iyi vasıta misvaktır. Diş macunları ![]() ![]() ![]() (Misvak kullanarak kılınan namaz ![]() (Cebrail aleyhisselam ![]() ![]() (Eğer ümmetime güçlük vermeyeceğini bilseydim ![]() ![]() (Gece namazı için kalkınca ![]() ![]() (Ağzınız Kur’an yoludur ![]() (Peygamberlerin beş sünneti: Haya ![]() ![]() ![]() ![]() (Misvak erkeğin fesahatini [konuşma güzelliğini] artırır.) [İ. Adiy ![]() (Misvak; ağzı temizler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Misvakın faydaları 30dan fazladır. En aşağısı sıkıntıyı giderir ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmam-ı a’zam hazretleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Misvaklamaya başlanınca ![]() ![]() ![]() ![]() Erak ağacı Sual: Misvak erak ağacından oluyor. Bu ağaç Türkiye’de yoktur. Başka ağaçtan misvak yapılamaz mı? CEVAP Erak ağacından yapılan misvak diğerlerine tercih edilir. Erak ağacı bulunmadığı zaman zeytinden de yapılır. Nar dalından misvak olmaz. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Mübarek bir ağaç olan zeytinden yapılan misvak ne güzeldir. O benim ve benden önceki Peygamberlerin misvakıdır.) [Taberani] Zeytinden de olsa ![]() ![]() ![]() ![]() Dişleri temizlemek Sual: Namaz kitabında ![]() ![]() ![]() CEVAP Abdest alırken dişleri temizlemek ![]() ![]() ![]() Tel haline getirmek için Sual: Misvakların ucunu yumuşatırken tel tel haline getiremiyorum. Ne kadar kullansam da tahta parçası gibidir. Kıl haline getiremiyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP Yeni alınan misvakın ucu hafifçe çekiçle dövülünce tel tel ayrılır. Suya koymak gerekmez. Her zaman kullanılır Sual: Misvak sadece abdestte mi sünnettir? CEVAP Misvak her zaman kullanılır. Bilhassa yataktan kalkınca namaza dururken ![]() ![]() Ne zaman kullanılır? Sual: Abdest alırken misvak ne zaman kullanılır? CEVAP Abdeste başlarken. Üçten fazla sürmek Sual: Misvak ![]() CEVAP Hayır ![]() Takma diş Sual: Takma dişe misvak sürmekle sünnet ifa edilmiş olur mu? CEVAP Evet olur. Dişi olmayan Sual: Dişsiz kişi ![]() ![]() CEVAP Evet ![]() Kısalınca Sual: Misvak ![]() CEVAP Evet ![]() Misvak yerine sakız Sual: Kadınların misvak kullanmaları caiz mi? CEVAP Evet. Sakız çiğnemeleri misvak yerine geçer. Misvak yoksa Sual: Abdest alırken ![]() CEVAP Dişleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Misvak parçaları Sual: Misvak parçalarını yutmakta mahzur var mıdır? CEVAP İsteyerek yutulmaz. İstemeden yutulursa mahzuru olmaz. Misvak kullanırken Sual: Misvak nasıl kullanılır? CEVAP Yukarıdan aşağı ve aşağıdan yukarı doğru sürülerek kullanıldığı gibi ![]() |
|
Sosyal Bağlantılar