PembeBere Çocuk Şarkıları

Hoş geldiniz!

Topluluğumuza Katılın..

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

Dua Sınavda Yapılacak Dualar

alemextra

Admin
Admin

İmtihana (Sınava girerken şu dua okunur isra suresi;80)

رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا

“Rabbi edhılnî müdhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.”

ANLAMI:”Ya Rabbi!.Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım sdici bir kuvvet ihsan eyle.”

Sınav için sıraya oturunca şu âyet okunur;

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي

“Rabb’şrah li Sadri ve yessir li emri.va’hlül ukdeten min lisani.yefkahü kavlî.”

ANLAMI:”Ya Rabbi!.Göğsümü ve gönlümü genişlet.işimi kolaylaştır.Dilimin bağını çöz.sözümü anlaşılır eyle.”

Sınav Başlayınca da şu dua okunur:
ياَحَيُّ ياَقَيّوُمُ بِرَ حْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ

"Ya Hayyu Yâ KayyûM. Bi Rahmetike esteğisû."

ANLAMI:”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım. Senin Rahmetine Sığınıyorum.

Konuyu görüntüleyenler

Etiketler Etiketler
sınav başarısı için dua sınav başarısı için yapılması gerekenler sınav kaygısı için dua sınav öncesi en etkili dua sınav öncesi okunacak dua sınav öncesi okunacak zikir sınav sonrası şükür duası sınav stresini azaltan dua sınavda akıl açıklığı için dua sınavda başarı getiren dualar sınavda başarı için okunacak dualar sınavda başarılı olmak için dua sınavda dikkat artıran dua sınavda doğruyu bulmak için dua sınavda dua ile rahatlamak sınavda dua ve zikir önerileri sınavda huzur için dua sınavda kolaylık için dua sınavda yapılacak dua sınavı geçmek için dua
Geri
Yasal Uyarı Görmek İçin Tıkla