-
-
- Konu Yazar
SALAVAT-I ŞERİFE GETİRMENİN FAZİLETLERİ
Hz. Peygamber (sav) Efendimiz buyurdular ki: "Bİr gün bana CEnab-ı Hakk'ın dört büyük meleği Cebrail. Mikail. İsrafil ve Azrail (aleyhimüsselam) geldiler.
Cebrail (as) bana dedi ki: "Ya Rasulallah! Senin ümmetinden bir kimse sana günde 10 defa salavat okursa yarın kıyamet gününde ben onun elinden tutar. sıratı kuşlar gibi geçiririm."
Mikail (as) da dedi ki: "Ben o kula senin kevser havuzundan kana kana içiririm."
İsrafil (as) da dedi ki: "Ya Rasulallah! O kulun affı için başımı secdeye koyarım. Allahu Teala onu affetmedikçe başımı secdeden kaldırmam."
Azrail (as) da dedi ki: "Ya Rasulallah sana günde 10 defa salavat edenin ruhunu Peygamberlerin ruhunu kabzeder gibi kabzederim." dediler.
Bunun üzerine Peygamberimiz (sav): "Bu ne büyük lütuf Ya Rabbi!!! Bu ne büyük ihsan Ya ım." buyurdular.
Salavatı Şerife Getirmenin Diğer Faziletlerinden Bazıları:
1- Salavat. Allahu Teala'nın mealen; "ve melekleri Peygambere hep salat ederler. Ey iman edenler! Siz de O'na çokca salat edin ve tam bir teslimiyetle selam verin" (Ahzap Suresi/56) Emrine itaattir.
2- Salavat günahların affedilmesine vesiledir.
3- Peygamber Efendimiz (sav)'e yakın olmanın en güzel ve kolay yoludur.
4- Rasulullah (sav). kendisine salat okuyana mukabelede bulunur.
5- Her salat getirenin ismi Peygamber Efendimiz (sav)' e arz olunur.
6- Salat-ü Selam okuyan kimse.ü Teala ve Rasulünün muhabbetini diğer muhabbetlere tersih etmiş olduğu için. O'nun ahlakıyla ahlaklanır.
7-ın rahmetinin inmesine vesiledir.
8- Salavat . unutulan şeyin hatırlanmasına sebap olur.
9- Salavat duaların kabulüne vesiledir
10- Salavat. kıyametin en zor gününde arşın gölgesinde gölgelenmeye vesiledir.
Rabbim Salavatları kabul olunanlardan eylesin İnşa
(durretul vaizin)