Hoş geldiniz!

Topluluğumuza Katılın..

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

islam Salavat-ı Şerife

alemextra

Admin
Admin
Ayın En iyi Posteri

SALAVAT-I ŞERİFE GETİRMENİN FAZİLETLERİ

Hz. Peygamber (sav) Efendimiz buyurdular ki: "Bİr gün bana CEnab-ı Hakk'ın dört büyük meleği Cebrail. Mikail. İsrafil ve Azrail (aleyhimüsselam) geldiler.

Cebrail (as) bana dedi ki: "Ya Rasulallah! Senin ümmetinden bir kimse sana günde 10 defa salavat okursa yarın kıyamet gününde ben onun elinden tutar. sıratı kuşlar gibi geçiririm."

Mikail (as) da dedi ki: "Ben o kula senin kevser havuzundan kana kana içiririm."

İsrafil (as) da dedi ki: "Ya Rasulallah! O kulun affı için başımı secdeye koyarım. Allahu Teala onu affetmedikçe başımı secdeden kaldırmam."

Azrail (as) da dedi ki: "Ya Rasulallah sana günde 10 defa salavat edenin ruhunu Peygamberlerin ruhunu kabzeder gibi kabzederim." dediler.

Bunun üzerine Peygamberimiz (sav): "Bu ne büyük lütuf Ya Rabbi!!! Bu ne büyük ihsan Ya ım." buyurdular.

Salavatı Şerife Getirmenin Diğer Faziletlerinden Bazıları:

1- Salavat. Allahu Teala'nın mealen; "ve melekleri Peygambere hep salat ederler. Ey iman edenler! Siz de O'na çokca salat edin ve tam bir teslimiyetle selam verin" (Ahzap Suresi/56) Emrine itaattir.

2- Salavat günahların affedilmesine vesiledir.

3- Peygamber Efendimiz (sav)'e yakın olmanın en güzel ve kolay yoludur.

4- Rasulullah (sav). kendisine salat okuyana mukabelede bulunur.

5- Her salat getirenin ismi Peygamber Efendimiz (sav)' e arz olunur.
6- Salat-ü Selam okuyan kimse.ü Teala ve Rasulünün muhabbetini diğer muhabbetlere tersih etmiş olduğu için. O'nun ahlakıyla ahlaklanır.

7-ın rahmetinin inmesine vesiledir.

8- Salavat . unutulan şeyin hatırlanmasına sebap olur.

9- Salavat duaların kabulüne vesiledir

10- Salavat. kıyametin en zor gününde arşın gölgesinde gölgelenmeye vesiledir.

Rabbim Salavatları kabul olunanlardan eylesin İnşa

(durretul vaizin)

Konuyu görüntüleyenler

Geri
Yasal Uyarı Görmek İçin Tıkla

Combeki Media
Get Visitor Counters