PembeBere Çocuk Şarkıları

Hoş geldiniz!

Topluluğumuza Katılın..

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

Dua Peygamberimizden Birkaç Dua

...-...

alemextra

Admin
Admin

"Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem çabuk hem geç olanını istiyorum. Ey Rabbim Resûlünün senden istediğini istiyorum Resûlünün sana sığındığı şeyden ben de sana sığınıyorum. Allah'ım benim için kaza ettiğin şeyin âkibetini doğru yola ulaştır.”

"Sana bir kısım sözler öğreteyim mi ki Allah Teâlâ kimin hayrını murâd ederse onları ona öğretir sonra ebediyyen unutturmaz. De ki:

"Ey Rabbim! Ben zayıfım rızân yolunda benim zaafımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl. Ey Rabbim ben zayıfım beni kuvvetlendir. Ben zelîlim beni azîz kıl. Ben sana muhtacım beni rızıklandır.”

bdullah bin Abbas -radıyallahu anhüma-dan rivâyete göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-e bazı kimseler gelip:

-İnsanlar; yâni Ebû Süfyân ve arkadaşları sizinle muharebe etmek için adam ve silâh toplamışlar hazırlık yapmışlar. Onlara mukabele edecek derecede kudretiniz yoktur. Onlardan sakınınız diye korkutmak istediklerinde bu söz mü'minlerin yakîn îmânlarını ve cesaretlerini artırıp Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz de:

"Allah bize kâfidir o ne güzel vekîldir!" buyurdu. Mü'minler de böyle söylediler."

Enes bin Mâlik -radıyallahu anh-dan rivâyete göre: Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz'in çok kere duâsı:

"Ey Rabbimiz bize dünyâda da iyilik güzellik ver âhirette de iyilik güzellik ver. Bizi ateş azâbından koru" meâlindeki duâ idi.

Son düzenleme:

Konuyu görüntüleyenler

Etiketler Etiketler
dua ve peygamberimiz i̇slam’da dua i̇slam’da peygamber dua örnekleri peygamber dua anlamı peygamber duası peygamber duası ne demek peygamber duası ve anlamı peygamberimizden birkaç dua peygamberimizden dua örnekleri peygamberimizden dua ve zikir peygamberimizin allah’a dua etme şekli peygamberimizin duaları peygamberimizin en faziletli duaları peygamberimizin en güzel duaları peygamberimizin günlük duaları peygamberimizin hastalık için duası peygamberimizin kabul olan duaları peygamberimizin öğrettiği dualar peygamberimizin öğrettiği en etkili dua peygamberimizin zor zamanlar için duası
Geri
Yasal Uyarı Görmek İçin Tıkla