Hoş geldiniz!

Forumumuza Kayıt Olarak, Açmış olduğumuz konulara erişebilir Ve Topluluğumuza Katılabilirsiniz!

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

Saglik Oyunun Beyin Gelişimine Katkıları Nelerdir?

  • Konbuyu başlatan alemextra 
  • Başlangıç tarihi
alemextra Çevrimdışı

alemextra 

Admin
Admin
Ayın En iyi Posteri
30 Ara 2023
9,180
2
38
konya

Oyunun Beyin Gelişimine Katkıları Nelerdir?

Çocuk oynayarak büyür. Oynayarak öğrenir ve enerjisini boşaltır. Oyun çocuğun çok yönlü gelişmesine katkı sağlar. Oyun ile çocuk beynin bölgeleri arasında bağlantı kurmaya başlar. Az. çok büyük. küçük gibi temel kavramları oynayarak daha kolay öğrenir. Deneme yanılma yaparak aktif öğrenmeler gerçekleştirir. Deneme yanılma ile bilgileri kalıcı olarak depolar. Çocuğun bilişsel gelişimi oyunla birlikte gelişmeye başlar. Masal anlatmak. fış fış kayıkçı gibi oyunlarla çocuğun dil gelişimine katkı sağlayabilirsiniz.

Oyunun Beyin Gelişimine Katkıları Nelerdir?

Bebek kendisine uzatılan nesneyi yakalamaya çalışır. Başını dik tutturmaya yönelik oyunlar çocuğun bedensel gelişimine katkı sağlar. Çocuklara oyuncak alırken ses çıkaran oyuncaklar almalısınız. Ses çıkaran oyuncaklar çocukların dikkatini çeker ve dil gelişimine olumlu katkı sağlar. Kırılmayan. yumuşak. yıkanabilen oyuncakları tercih etmelisiniz. Çocuklar kurallı oyunları ancak 7 yaşından sonra oynar. Bu sürece kadar bağımsız ve kuralsız oyunları tercih ederler. Oyun çocuklarda sosyal duyguyu ve sosyal ilişkileri geliştirir.
Çocuklar yaratıcı oyunlar oynamayı sever. Eşyalar ile ev yapmayı. birleştirmeyi. bütün oluşturmayı ve farklı kombine oluşturma oyunlarını severler.




Bebeklik döneminde bebekler halkayı çubuğa geçirme oyunlarını. iç içe geçirilen kapları. itilip çekilen oyuncakları. basit müzik aletlerini. oyuncak telefonları. çay parti setlerini. oyuncak mutfak setlerini. 3 tekerlekli bisikletleri. bebek arabasıyla oynamasını severler. 7-11 yaş arası okul döneminde çocuklar kelime oyunlarını severler. Okul çocuklar için bu dönemde çok iyi bir oyun merkezidir. Oyun oynayarak öğrenme bu dönemde gerçekleşir. 12 yaşından sonra bireyler soyut düşünürler.

Bu dönemde çocuklar sportif oyunlara yönelirler. Takım oyunları oynarlar. Oyun seçerken kurallı oyunları seçerler. Takım olmak. birlikte çalışmak hoşlarına giderler. Bireysel olmaktan çıkıp kolektif olmaya yönelirler.
 

Konuyu görüntüleyenler

Geri
Üst