PembeBere Çocuk Şarkıları

Hoş geldiniz!

Topluluğumuza Katılın..

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

Saglik Okula Uyum Süreci Nasıl Kolay Hale Getirilir?

alemextra

Admin
Admin
Katılım
30 Ara 2023
Mesajlar
9,683

Okula Uyum Süreci Nasıl Kolay Hale Getirilir?

...

Yaşantımızın en önemli dönemi okul dönemidir. Bu süreç hayatımızı her anlamda etkiler. Mesleki yaşantımızdan tutun. davranış biçimimiz ve karakterimiz okul döneminde şekillenir.

Anne ve Baba Tutumları Çocuk Davranışını Nasıl Etkiler?

Mesleki yaşantımızdan tutun. davranış biçimimiz ve karakterimiz okul döneminde şekillenir. Bu süreci sağlıklı atlatan bireyler kendileri ile barışık başarılı ve mutlu bireyler olur. Bu süreci sıkıntılı geçiren bireyler kendilerini ifade etmekte zorlanırlar.

Hayatta birçok işte başarılı olamazlar. Duygusal. sosyal sorunlar yaşar. Bu yüzden bu sürecin sağlıklı atlatılması için anne ve babalara evde. öğretmenlere okulda büyük sorumluluk düşer. Okul döneminin sağlıklı atlatılması için okula uyum sürecinin sağlıklı bir şekilde atlatılması gerekir. Okula uyumu zorlaştıran ve kolaylaştıran etkenleri belirleyerek bu etkenleri kontrol etmek çocuğun okula uyum sürecini kolaylaştırır.

Çocukların Okula Uyumunu Etkileyen Faktörler Şunlardır:
1- AYRI KALMA SORUNU: Çocuklar özellikle bebeklik döneminde 1-3 yaş aralığında ayrılık korkusu yaşarlar. Anne ve babasından hiç ayrı kalmamış okul öncesi çocuklar okula uyum güçlüğü çekerler.

Anne ve babalarının arkasından saatlerce ağlarlar. Terk edildiğini düşünmeye başlarlar. Bir daha anne ve babasının geri gelmeyeceğini düşünürler.

Okul öncesi dönemde çocuk ayrılık konusunda alıştırılmalıdır. Bu anlamda 1-2 gün de olsa amcasının. dedesinin evinde kalmasına izin verilmeli arada anne ve baba ayrılmalıdır. Sürekli dizinizin dibinden ayrılmayan çocuklarınız okulun ilk günleri ayrı kalma sorunu yaşayacak ve okula uyum konusunda güçlük çekecektir.

2- YAŞITLARIYLA TAKILMA: Çocuklar ya kendilerinden büyük çocuklarla. ya da kendilerinden çok küçük çocuklarla oyun oynarlar. Bu durum okul döneminde güçlük yaşamasına neden olur. Çocuk arkadaş seçerken mutlaka yaşıtını seçmelidir. Yaşıtını seçmeyen çocukta sosyal uyum güçlüğü görülür. Okula ve arkadaşlarına uyum sağlamakta güçlük çeker.

3- ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ: Özbakım ihtiyaçları sürekli ailesi tarafından karşılanan çocuklarda özgüven eksikliği görülür. Çocuk kendini yetersiz ve eksik hissetmeye başlar. Çocuk bir işi yapmak için yeteri kadar cesareti ve azmi yoktur. Sürekli yardım bekler. En ufak bir başarısızlık durumunda dağılıp yeni girişimlerde bulunmaz. Başarısız olmaktan korkar.

4- YAŞANTİ DEĞİŞİMİ: Çocuğun hayatındaki köklü değişimler çocuğun okula uyumunu etkiler. Yeni bir kardeşin doğması. anne ve babanın boşanması. geçirilen hastalıklar neticesinde okul devamsızlığının artması. evin taşınması. okul değişikliği. bakıcı değişikliği gibi durumlar okul başarısını olumsuz etkiler.

5- DENEYİM: Çocuğun okula hazır olması bazı kavramları önceden bilmesi okula uyum sürecini kolaylaştırır. Renk. sayı ve harfleri bilmek çocuğun okul başarısına olumlu katkı sağlar. Kendini ifade edebilen çocuklar okulda daha başarılı olur.
 

Konuyu görüntüleyenler

Etiketler Etiketler
anaokuluna uyum süreci nasıl yönetilmeli çocuklar okula nasıl uyum sağlar çocuklarda okula uyum süreci psikolojisi i̇lkokulda okula uyum süreci okul korkusu ve uyum süreci okul öncesi uyum süreci okula alışma sürecinde neler yapılmalı okula başlamadan önce uyum hazırlığı okula geçiş döneminde çocuk psikolojisi okula uyum sağlamada yaşanan zorluklar okula uyum sağlayamayan çocuklar için öneriler okula uyum sorunları nasıl çözülür okula uyum sorunları ve çözüm önerileri okula uyum süreci hakkında uzman tavsiyeleri okula uyum süreci nasıl kolaylaştırılır okula uyum süreci ne kadar sürer okula uyum sürecinde ebeveynlerin rolü okula uyum sürecinde öğretmenlerin rolü okula yeni başlayan çocuklara nasıl destek olunmalı okula yeni başlayan çocuklarda uyum süreci
Geri
Üst
Yasal Uyarı Görmek İçin Tıkla