PembeBere Çocuk Şarkıları

Hoş geldiniz!

Topluluğumuza Katılın..

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

Dua Efendimiz A.s.m 'den Tavsiye Dualar..

...-...

alemextra

Admin
Admin

"Bir zorlukla kaşılaşıldığında. yağmur yağdığında. aksırıldığı zaman. yenibir elbise giyildiğinde. çarşıya çıkıldığında. rüzgâr estiği zaman" gibi durumlarda Efendimiz a.s.m 'den tavsiye dualar.

ÇARŞIYA ÇIKILDIĞI ZAMAN

136_1.gif

Allah'ın ismiyle. Allahım. Senden bu çarşının ve içindekilerin hayrını diler. bu çarşının ve içindekilerin şerrinden Sana sığınırım.
YENİ BİR ELBİSE GİYİLDİĞİ ZAMAN
135_1.gif

Allahım. hamd Sana mahsustur. Bunu bana Sen giydirdin. Bunun hayrını ve bunun yapılış gayesinin hayrını Senden dilerim.
135_2.gif

Bunun şerrinden ve bunun yapılış gayesinin şerrinden Sana sığınırım.
135_3.gif

Kendisiyle avretimi örttüğüm ve hayatımda kendisiyle güzelleştiğim bu elbiseyi bana giydiren Allah'a hamd olsun.
135_4.gif

Benden kaynaklanan hiçbir güç ve kuvvet olmaksızın bu elbiseyi bana giydiren ve onu bana rızık olarak veren Allah'a hamd olsun.
HOŞUNA GİDEN BİRŞEY GÖRDÜĞÜNDE
139_2.gif

İyiliklerin. nimeti ile tamamlandığı Allah'a hamd olsun.
TURDANDA BİR MEYVE GÖRDÜĞÜNDE
140_2.gif

Allahım. evvelini gösterdiğin gibi âhirini de göster.
140_3.gif

Allahım. meyvalarımıza bereket ver; şehrimize bereket lüt-feyle. sa' ve müddümüze de bereket ihsan eyle.
YEMEKTEN SONRA ELLERİ YIKARKEN
100_1.gif

Yediren fakat kendisine bir şey yedirilmeyen Allah'a hamdolsun. O bize lütufta bulunmuş. yedirip içirmiş ve her güzel imtihanla bizi imtihan etmiştir.
100_2.gif

Bizleri yemeklerle doyuran. içeceklerle susuzluğumuzu gideren. çıplaklıktan örten. giydiren. dalâletten hidayete erdiren. körlükten basirete kavuşturan. mahlûkatının çoğuna üstün tutan Allah'a hamd olsun.
YEMEK DAVETİNİ VERENE YAPILAN DUA
100_3.gif

Allahım. kendilerine verdiğin rızkı bereketlendir. onları bağışla. merhamet et.
100_4.gif

Allahım. beni doyuranı doyur. bana içirene Sen de içir.
BULUT GÖRDÜĞÜNDE
127_1.gif

Allahım. bununla gönderilenin şerrinden Sana sığınırız. Allahım. bol bol faydalı (yağmur ver).
RÜZGAR ESTİĞİNDE
128_3.gif

Rüzgâr estiğinde. rüzgara doğru yönelir. diz üstü çöker. ellerini açar. sonra şöyle dua eder:" Allahım. Senden bu rüzgârın hayrını ve onda bulunan hayrı ve onunla gönderilen hayrı dilerim. Onun şerrinden. onda bulunan serden ve onunla gönderilen serden Sana sığınırım.
128_4.gif

Allahım. onu bereketli rüzgarlar eyle. şerli rüzgar eyleme. Allahım. azap değil. rahmet yap."
YAĞMUR YAĞDIĞINDA
127_3.gif

Allahım. bol bol faydalı (yağmur ver). (3 defa)
GÖK GÜRLEMESİ DUYULDUĞUNDA
128_1.gif

Allahım. bizi gazabınla öldürme. azabınla helak etme ve bundan önce bize afiyet ihsan eyle.
128_2.gif

Gök gürültüsünün kendisine has hamd ile. meleklerime kendisinden korkarak teşbih ettiği Allah her türlü eksiklikten münezzehtir.
AKSIRINCA
148_1.gif

Her hâl-ü kârda Allah'a hamd olsun. "Hamd olsun Alemlerin Rabbi Allah'a."
148_2.gif

Rabbimizin hoşlanıp razı olacağı biçimde çokça. tertemiz. mübarek hamdler. bereketlendirilmiş ve aynı zamanda Rabbimizin sevdiği ve razı olduğu hamdler Ona mahsustur.

Aksıranı Gören
148_3.gif

Allah sana merhamet etsin.

Aksıran da Cevaben
148_4.gif

Allah beni ve sizi bağışlasın. sizi hidayette sâbit-kadem eylesin ve halinizi salâha erdirsin.
148_5.gif

(Veya) Allah bize ve size merhamet etsin. bizi ve sizi bağışlasın.
BİRŞEYDE ZORLANDIĞINDA
153_3.gif

Allahım. kolaylık ancak Senin kolay kıldığın şeydedir. Sen. istersen tepeleri düzler. zorlukları kolaylaştırırsın.

Dua Mecmuası
Açıklamalı Dua Hazinesi.
Bilal Eren

Son düzenleme:

Konuyu görüntüleyenler

Etiketler Etiketler
efendimiz a.s.m'den evde okunacak dualar efendimiz a.s.m'den koruyucu dua tavsiyeleri efendimiz a.s.m'den sabah duası efendimiz a.s.m'den şifa duaları efendimiz a.s.m'den sıkıntıya dua efendimiz a.s.m'den tavsiye edilen dualar efendimiz a.s.m'in kabul edilen duaları efendimiz a.s.m'in müminler için dua tavsiyeleri efendimiz a.s.m'in sık okuduğu dualar efendimiz a.s.m’den allah’a yaklaşmak için dua efendimiz a.s.m’den kişisel gelişim için dua efendimiz a.s.m’den müminler için dua tavsiyeleri efendimiz a.s.m’in hayır için önerdiği dualar peygamber efendimizin duası ve fazileti peygamber efendimizin öğrettiği dua ve dualar peygamber efendimizin öğütlediği en etkili dualar peygamber efendimizin sıkça okuduğu dua peygamber efendimizin tavsiye ettiği dualar peygamberimizin dua ile ilgili hadisleri peygamberimizin önerdiği dua ve zikirler peygamberimizin tavsiye ettiği akşam duaları
Geri
Yasal Uyarı Görmek İçin Tıkla