PembeBere Çocuk Şarkıları

Hoş geldiniz!

Topluluğumuza Katılın..

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

Dua Abdestten Sonra

İşlevsiz Çalışmıyor..

alemextra

Admin
Admin

Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:

“Her kim abdest aldıktan sonra. "kadr" sûresini bir kere okursa. Hak teâlâ. o kimseyi sıddıklardan yazar. İki kere okursa. şehidlerden yazar. Üç kere okursa. Peygamberlerle haşreder.”

“Beni rüyasında görmek isteyen kimse. Cuma gecesi dört rek´at namaz kılıp. her rekatinde Fâtiha-i şerîfe ile Ve´dduhâ. Elem neşrah. İnnâ enzel-nâhü ve İzâ zülzilet-il-Ardu sûrelerini okusun! Sonra bana yetmiş defa salevât-ı şerîfe getirsin. Yetmiş defa istigfâr da edip uyursa. beni rüyasında görür.”

Büyüklerden birisi yanındakilere sordu:

"Size ism-i a´zamı öğreteyim mi?"

"Öğret" denildiğinde buyurdu ki:

"Fâtiha. İhlâs. Âyet-el kürsî ve bir de İnnâ enzelnâ sûrelerini okuyun! Sonra kıbleye dönerek arzu ettiğiniz şekilde duâ edin! Allah şüphesiz duânızı kabul buyurur."

Bazı âlimler buyurdu ki:

"Kim Kadr sûresini Cuma gecesi bin defa okursa. Peygamber efendimizi rüyasında görmeden ölmez."

Âlimlerimiz buyurdu ki:

"Meyyit defn edilirken yedi sûreyi okumak müstehabdır. Bu yedi sûre. Kadr. Kâfirûn. Nasr. İhlâs. Mu´avvizeteyn ve Fâtiha sûreleridir."

Konuyu görüntüleyenler

Etiketler Etiketler
abdest aldıktan sonra yapılacaklar abdest sonrası dua okumak abdest sonrası dua önerileri abdest sonrası dua ve namaz abdest sonrası dua ve zikir abdest sonrası en etkili dua abdest sonrası en faydalı zikir abdest sonrası günahların affı için dua abdest sonrası ruhsal rahatlama abdest sonrası yapabileceğiniz dua abdest sonrası yapılacak zikirler abdest sonrası yapılacak zikirlerin önemi abdest sonrası yapılan dualar abdest sonrası yapılması gerekenler abdest sonrası zikir abdest sonrası zikirlerin faydaları abdestten sonra hangi dua okunur abdestten sonra okunacak dua abdestten sonra okunacak tesbih abdestten sonra yapılan ibadetler
Geri
Yasal Uyarı Görmek İçin Tıkla