PembeBere Çocuk Şarkıları

Hoş geldiniz!

Topluluğumuza Katılın..

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

Dua Abdeste Basşlarken Edilecek Dua

alemextra

Admin
Admin
Ayın En iyi Posteri

"Bismillahirrahmanirrahim. Eşhedü enlâ ilahe illallahu vahdehu lâ şerike leh. Ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Rasulüh."

"Rahman ve Rahim Allah'ın adıyla Allah'dan başka ilah olmadığına. O'nun bir olduğuna (tek) ortağı bulunmadığına ve Muhammed (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)'in O'nun kulu ve Resulü olduğuna şehadet ederim."

Abdestten Sonra Okunacak Dua

"Bismillahirrahmanirrahim. Eşhedü enlâ ilahe illallahu vahdehu lâ şerike leh. Ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Rasulüh. Allahümmec-alni minettevvabine vec’alni min el mütedahhirine vec’alni min ibâdike-s sâlihine sübhaneke-llahümme vebihamdike ve estağfirüke ve etübu ileyke."

"Allah'tan başka ilah olmadığına. O'nun bir (tek) olduğuna. ortağı bulunmadığına ve Muhammed (s.a.v.)’in O'nun kulu ve resulü olduğuna şehadet ederim. Ey Allah'ım! Beni çok tevbe edenlerden ve (günahlarından) temizlenenlerden eyle! Ve beni salih kullarından eyle! Seni (her türlü noksanlıktan) tenzih ederim ve sana hamd ederim. Affına sığınır ve sana tevbe ederim."

Yine bir defa Kadir suresini okumalıdır. Üç defa okunursa daha faziletlidır. Sünnet olan abdest. ezandan önce alınan abdesttir. Önceden abdest alınarak. ezanın okunmasıyla cemaate gelip namazını kılacaktır. Abdesti olmadığı zaman ise. şeytan ve nefis ona;

"Senin abdestin yok. abdest alıncaya kadar namazı bitirirler. Cemaate yetişemezsin. şu işini gör; sonra namazını eda edersin." diyecektir...

Böylelikle gaflete getirip namazdan mahrum edecektir.

Abdest mü'minin silahıdır. Mü'min. abdest alıp silahlanarak nefs ve şeytana fırsat vermemek için gayret gösterecektir. Nasıl ki silahı olana düşman yaklaşamaz ise. abdesti olana da nefs ve şeytan yaklaşamaz.

Bir gün Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem). Bilal-i Habeşi'ye;

"Ya Bilal! Sen ne yapıyorsun ki. cennette arkamda senin ayak seslerini işitiyorum." deyince. Bilal-i Habeşi (Radıyallahu Anh);şöyle cevap vermiştir;

"Ya Resullullah. devamlı abdestli bulunuyorum ve her abdest aldıktan sonra da. Allah-u Zülcelal'in bana nasip ettiği şükür namazını da kılıyorum." (Müttefekun Aleyh)

Konuyu görüntüleyenler

Geri
Yasal Uyarı Görmek İçin Tıkla